הימנעות מהדבקות ב-CMV

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/12/2018 | 11:14 | מאת: דניאלה

שלום רב: אני לקראת הריון, בבדיקות הדם נתגלה שאין לי נוגדנים ל-CMV. הדבר גורם לי לחששות רבות. אני מבינה שההמלצה היא היגיינית ידיים תכופה, הימנעות אפשרית מילדים בייחוד מתחת לגיל 6 ובעיקר ממגע עם הפרשות גוף כמו נזלת, דמעות, דם וכן הלאה. שאלותיי הן: 1. האם הוירוס יכול לעבור במגע, למשל מגע יד, חיבוק? 2. האם הוא יכול לעבור מחפצים, למשל מושב באוטובס, משטח פעילות של תינוק? 3. במידה וכן - איך ניתן לצמצם חשיפה? 4. האם ההמלצה היא להימנע ממגע עם ילדים חולים, או בכלל (שכן אם לוירוס לפעמים אין תסמינים, כיצד אדע אם הילד חולה?). אודה להכוונה מקרב לב, אני בלחץ ומבולבלת מאוד.

הרעיון הוא להמנע ממגע עם הפרשות של ילדם חולים ובכלל זה אכילה מאותו סכום, שטיפת ידיים, לא לנשק בפנים ילדים מנוזלים. ילד חולה הכוונה ילד מנוזל. למרבית הילדים יהיו סימפטומים ובכל מקרה חוזרים על הבדיקה בהריון מספר פעמים לוודא שלא נדבקת. את לא צריכה להסתגר בבית כל ההירון. יש באתר של משרד הבריאות את ההנחיות המפורטות להמנעות מהדבקה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה