המטומה בהריון שבוע 7+1

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/12/2018 | 23:07 | מאת: Nlton

שלום רב זהו הריוני הרביעי (הפלה בהריון השני) גיליתי שנכנסתי להריון למרות שהיתי עם התקן. נצפה שק הריון ודופק הוציאו לי את ההתקן מיד כשזוהה הריון בתוך הרחם, בעקבותיו היו קצת דימומים אך הם פסקו ברוך השם. היום בבדיקת אולטראסונד נצפתה המטומה בממדים 74*40*77 אכן גדולה הרופא אמר שזה כנראה מהוצאת ההתקן ונתן נרות תמיכה אוטרוגוסטן 200 שלוש פעמים ביום. אז אני כמובן דואגת ומודאגת והאם יש עוד מה לעשות מלבד להמשיך כרגיל ולקוות לטוב? האם היא בהחלט חייבת לגרום לדימום והפלה מאימת או שיכולה להתכווץ לבד? האם מנוחה מוחלטת תעזור להמטומה להתכווץ? האם גודל איזור דימום זה הוא שכיח עקב הוצאת התקן בזמן ההריון? והאם יש סיכוי להריון תקין בעקבות ממצאים אלה? מודאגת ומקווה שהכל יעבור בשלום! תודה על תשובתכן 😁

זה מורכב. 1.הריון בנוכחות התקן בין אם הוציאו אותו או לא מהווה גורם סיכון להפלה מזוהמת בהמשך. אך כרגע אין סיבה להתערבות נוספת כלשהי. 2. המטומה בטרימסטר ראשון נפוצה מאוד ולא ניתן לדעת לאן זה יוביל. לעיתים זה יגרום להפלה ולעיתים (בדר"כ) היא תיספג. 3.אין משמעות למנוחה ויעילות האוטרוגסטן מוטלת בספק, ועם זאת יש אסכולה רחבה המטפלת בנרות הללו. כמו כן ממליצים על המנעות מיחסים . מעבר לזה נותר רק להמתין ולעקוב. ולהתעודד מכך שבדרכ זה מסתיים טוב.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה