TSH נמוך ו-TSI קצת גבוה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/10/2018 | 09:06 | מאת: מודאגת

שלום, אני בהריון בשבוע 14 כרגע. בעקבות רמה מאוד נמוכה של TSH לאורך כל השליש הראשון 0.03, נבדקה לי גם רמת ה- TSI. אתמול הגיעה התשובה ויצא 158% כשהנורמה היא 0 עד 140%. האנדו שלי כרגע בחו"ל ואני ממש מודאגת. האם זו חריגה הגיונית לשליש ראשון או שזה מצביע על בעיה אמיתית?? FT3 ו- FT4 תקינים וה- thyroid peroxidase Ab קטן מ-10 תודה מראש

TSH נמוך בתחילת הריון הוא נפוץמאוד TSI כבר מעיד על משהו אחר למרות שהערכים לא מאוד חריגים. FT4 TT3 תקינים מאוד מעודדים. כרגע לא צריך לעשות כלום. עלייך להיבדק עי רופא משפחה או אנדוקרינלוג לסמני פעילות יתר של בלוטת התירס. אם אין סמנים מדאיגים (קרוב לודאי) אז רק לעקוב בשלבזה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה