התקצרות צוואר רחם שבוע 16

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

06/08/2018 | 14:43 | מאת: רוזי

שלום רב, אני כעת בשבוע 16 . בסקירה המוקדמת לפני 4 ימים נמדד צוואר 26 ממ והיום הייתי במיון נשים ונמדד 35 ממ ומיעוט מי שפיר אך עדיין מעל אחוזון 5. ולכן שוחררתי עם המלצה למעקב בעוד שבוע ועם נרות פרוגסטרון נרתיקי. לציין שבהריון קודם היה קיצור אפילו עד 16 ממ וזה היה בשבוע 24 . ולכן אז אושפזתי וקיבלתי נרות. אז בהריון קודם גם הוחלט על שמירת הריון ובעיקר שכיבה ושמו לי פסרי. לבסוף ילדתי בשבוע 37. האם לא כדאי גם הפעם מנוחה ? אולי בגלל שנחתי במהלך הימים הללו מאז הסקירה בה מדדו 26 ממ ועד היום שמדדו 35 ממ הצוואר התארך ? לציין שגם היום אני תחת נרות פרוגסטרון. אני קצת חוששת לחזור לפעילות מלאה בגלל ההריון הקודם.

לא ממש הבנתי. אם הצוואר 35 ממ למה את עם פרוגסטרון? בכל מקרה מאחר וילדת במועד אין סיבה כרגע להמנע מפעילות או לשמירה אלא רק לעקוב אחר הצוואר. (שגם זה לא בטוח שצריך הרי הוא היה 26 שזה תקין וכעת 35).

07/08/2018 | 08:21 | מאת: רוזי

הי תודה על המענה. הסבירו לי ש 26 ממ לשבוע 16 זה גבולי והטיפול בפרוגסטרון ניתן לאור ההריון הקודם שם התקצר לי אפילו ל 16 ממ ואושפזתי וקיבלתי אז פרסולט. זריקות צלסטון להבשלת ריאות וגם אז פרוגסטרון. לכן כעת כצעד מניעתי אמרו שאתחיל ליטול את הנרות משבוע 16 ואילך ואעשה מעקב על אורך הצוואר.

זה לגמרי ללכת על בטוח כי לא משנה כמה התקצר פעם קודמת - עדיין ילדת במועד. אישית לא הייתי נותנת פרוגסטרון בצוואר של 35 אבל יש בתחום הזה כל כך הרבה פרשנות רפואית שכדאי שתיצמדי לחוות דעת אחת. אחרת הבלבול מאוד גדול .

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה