שליית פתח חלקית והמטומה מבולבלת.

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/08/2018 | 12:27 | מאת: דנה

מבדיקת הדופק בשבוע 6 פלוס 2 ראו המטומה. בשקיפות העורפית ראו שיש גם שליית פתח חלקית. מטופלת בקרינון יש דימומים , לא מקיימת יחסים. לפני יומיים פניה למיון נשים עקב דימום נצפתה ההמטומה גודל 1.5 סמ נאמר שהיא בשלבי ספיגה . אתמול שוב בעקבות דימומים פניה למיון שם נאמר שההמטומה בגודל 4 סמ. ( האם יכולה לגדול ככ ביומיים?) היום בביקורת רופא נאמר שאין המטומה.( יצאתי מבולבלת לגמרי) בינתיים ממשיכה עם הקרינון בהוראת הרופא רציתי לשאול אם אפשר להשתמש עם קרינון כאשר יש שליית פתח? האם ההחדרה של המוליך קרינון לא מסוכנת? הרופא רצה לשנות לי תמיכה לנר ששמים עם האצבע האם ניתן להחדיר אצבע כאשר יש שליית פתח? תודה מראש

שלב שלב. 1. אין בעיה להחדיר קרינון ואפשר לעבור לנר. 2. ההמטומה עצמה כנראה לא השתנתה ביומיים אבל המראה שלה ויכולת המדידה במכשירי אולטרה סאונד משתנה בין בודק לבודק ובין מכשירים. כך שכנראה יש שם משהו אבל לא בטוח שמדובר בתהליך שמחמיר. 3. בכלל אל בטוח שצריך קרינון/נרות . יש על זה חילוקי דעות גדולים. אם לקחת- תמשיכי כרגיל ונחכה לראות שהכל חולף... בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה