מיעוט מי שפיר שבוע 25

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/07/2018 | 18:43 | מאת: דנה

בת 30. היריון שני. בהיריון הראשון קיסרי אלקטיבי בשל מצג עכוז. כרגע בשבוע 25. בסקירה מאוחרת (שבוע 21) נצפה מיעוט יחסי במי שפיר AFI=10. היום (שבוע 25) הייתי בבדיקה נוספת בה נצפה שוב מיעוט יחסי AFI=9. העובר באחוזון 60. הרופאה היתה מוטרדת. שקיפות וסקירות תקינות. עד כמה הממצא חריג והאם יכול להעיד על בעיה אצל העובר?

זה ערך תקין ושומר על עצמו ללא החמרה. ואם אין בעיה נוספת והעובר גדל היטב אני לא רואה בעיה. שווה לחזור על הבדיקה בשבוע 32 במסגרת הערכת גדילה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה