קלקסן ואספירין, האם ביחד או לחוד ?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

07/05/2018 | 14:35 | מאת: ישראל

אשתי בת 41 ונמצאת בשבוע 13 להריון, אין לנו ילדים. בשלוש השנים האחרונות היו לה 2 הפלות בשליש הראשון וההריון ה-3 היה לידה שקטה בשבוע 39(בגלל קשר בחבל הטבור). בהריון של הלידה השקטה לווה בקלקסן. בהריון הנוכחי הרופא מעקב בסיכון ממליץ לקחת אספירין ואינו ממליץ על קלקסן אך אשתי ממשיכה לקחת קלקסן בנוסף לאספירין. רופא אחר שליווה אותנו בהריון של הלידה ממליץ עכשו להסתפק בקלקסן. אנחנו חוששים מתופעות הלוואי של קלקסן ואספירין ביחד. נשמח לחוות דעתכם, תודה מראש

אין בעיה לקחת את שניהם יחד וזה טיפול מקובל מאוד במצבים מסוימים. השאלה אם עשו איזשהו ברור או שנתנו "ליתר בטחון" אתה מוזמן לעדכן

20/06/2018 | 21:47 | מאת: יהודה

הי תודה על התשובה. הקלקסן הומלץ בשל mthfr חיובי הומוזיגוט ( היא מקבלת מינון של 40 מ"ג), האספירין הומלץ כמניעה, משום שנמצא שהוא יכול להפחית סיבוכים בשליה.

ל MTHFR בדכ" מספיק חומצה פולית במינון גבוה. נשמע שיש עוד גורמי סיכון שבעטיים בחרו הרופאים ללכת על בטוח גם בהעדר תוצאה חיובית בבדיקות קרישה. וזו גישה לחלוטין מקובלת. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה