חשש מליסטריה בהריון שבוע 28

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

30/01/2018 | 19:17 | מאת: לולי

ד"ר שלום וברכה אני בשבוע 28 להריוני. לפני כיומיים הכנתי חומוס ביתי ולשם הכנתו השתמשתי בכמה כפות גדושות של טחינה. חשבתי שזוהי טחינה גולמית אך בדיעבד מסתבר שזוהי טחינה מוכנה שהכין בן זוגי 10 ימים קודם לכן והשאיר במקרר באותה קופסה..(עשויה מטחינה גולמית מעורבבת עם מים). את הטחינה ערבבתי בבלנדר עם גרגירי חומוס שרק רגע קודם רתחו ועם חצי כוס מים רותחים ומיץ לימון פושר. מכיוון שהטחינה בה השתמשתי שהתה זמן רב במקרר אני חוששת לזיהום של ליסטריה. יש לציין שאיבדתי הריון בעבר בחודש מתקדם ומכאן הדאגה... בהסתמך על תיאור זה, האם יתכן זיהום בליסטריה לנוכח העובדה שהטחינה עורבבה בבלנדר עם נוזלים בטמפרטורת רתיחה (אך לא בושלו יחד)? אודה מאוד על תשובתך

לא נראה סביר לא ברור לי מה עורר החשש לליסטריה אבל אם יש רקע לענין גשי לרופא שלך לאיבחון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה