זרימות בחבל הטבור של העובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/01/2018 | 10:37 | מאת: טל

שלום, אני בשבוע 29 להריון ולאחרונה עשו לי בדיקת זרימה בחבל הטבור של העובר הטכנאית שעשתה לי מדדה לי את הזרימה כלכך הרבה פעמים כי כל פעם יצאה לה תוצאה שונה ככל שהיא התקרבה לבטן העובר הזרימה הייתה PI מעל 1.4 וככל שהיא התרחקה הזרימה הייתה תקינה 1.17 היא גם בדקה זרימה במוח שגם הייתה תקינה גם מוניטור שעשו לי פעמיים היה תקין יש לציין שבהערכת משקל שעשו לי בשבוע 28 העובר באחוזון 50 שקלה 1150 הרופא במרכז בריאות האישה אומר לי הכל תקין אבל הטכנאית אומרת שעדיף להיות במעקב וכל הזמן לשים לב תנועות העובר אבל יש בי פחד שחלילה יש קשר בחבל הטבור שקרוב לבטן של העוברית או משהו מסוכן מה לדעתך ? והאם יש דרך לבדוק את זה ?

הזרימות משתנות לפי מרחק חבל הטבור מהבטן או מהשליה בהתיחס לפרמטרים שאת מצינת ולדברי הרופא לא נראית בעיה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה