המטומה בהיריון שבוע 13

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/09/2017 | 13:28 | מאת: אני

הי אני כרגע בהיריון בשבוע 13|+ 4 לפי אולטרסאונד שעשיתי היום בבוקר. העובר מתאים לשבוע סו אני נמצאת. מתחילת ההיריון ראו המטומה סבכוריונית בגודל 28X18 ממ ההמטומה לא נספגה וגדלה מעט בשבועות האחרונים אני מקבלת זריקת פרוגסטרון פעם שבוע מה הסכנה מההמטומה? האם יש עוד סיכוי שתספג? האם היא פוגעת בהתפתחות העובר? איך נרגעים?

הסכנה מההמטומה היא להיפרדות שליה והפלה. בד"כ נספג אבל מצריך מעקב. יכולה לבוא עם השרשה לא תקינה ואז האטה בגדילה אבל לרוב הסיכון הוא להפלה. איך נרגעים? שאלת השאלות. מחכים. ובונים על הסטטיסטיקה שהיא בד"כ לטובתך:)

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה