שבוע 11 חשש הידבקות מסלמונלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/09/2017 | 13:40 | מאת: איה

בעקבות אזהרת משרד הבריאות מהיום על הסלמונלה בביצים, ראיתי שהביצים בבית שלי הם באמת מהסוג שצריך להשמיד. בדרך כלל אני מבשלת היטב ביצים, אבל אתמול אפיתי עוגיות שיש בהם חלמון ביצה, וטעמתי את הבצק לפני האפיה... האם יש מקום לדאוג? מה הסימנים להידבקות בסלמונלה? אודה לתשובה מהירה.

הי איה ראשית שליחה על העיכוב. יש חשש להידבקות באכילת ביצים לא מבושלות גם בכמות קטנה. סלמונלה היא מחלה סימפטומטית - חום שלשולים כאבי בטן. אם אין הסתמנות - כנראה לא נדבקת אם עולה חשש קל גשי לרופא לבדיקה ואבחון לצורך טיפול מהיר. בהצלחה!

07/09/2017 | 07:19 | מאת: איה

אם העובר נדבק בסלמונלה, מה החשש? הפלה? או פגיעה ולידת תינוק חולה? תודה רבה!

במצבי הקיצון יש עליה בשיעור הפלות ולידות מוקדמות אבל צריך לזכר שיש סוגים שונים של חיידק סלמונלה שלא כולם מסוכנים באותה מידה. ולא כל מי שתחלה תדביק את העובר ותיפגע מההשלכות . בהצלחה!

10/09/2017 | 08:05 | מאת: איה

תודה דוקטור מאד הרגעת אותי!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה