בדיקות combos בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/09/2017 | 16:23 | מאת: טל.א

שלום רב. הרופא שלי בחו"ל ואשמח לתשובה ממנה אוכל להבין תוצאות. Rbc Phenotype (antigens התוצאה שיצאה: Lu(a)negative פנוטיפ Coombos Indirect -panel התוצאה שיצאה: Positive נמצאו נוגדנים מסוג Anti lu-a בריכוז מאד נמוך שאינו ניתן לכימות. מציינת שאני בת 43. 2 הריונות עבר קיסריים, ללא כל סיבוכים. לא קיבלתי מעולם תרומת דם. סוג הדם שלי O+ מה זה אומר כל זה? ומה לעשות? תודה מראש טלי

הי טל נוגדנים מסוג LU-a יכולים ליצור אנמיה קלה לעובר - בהנחנה שהוא נושא את האנטיגן הזה על כדוריות הדם שלו. יש שני דברים שצריך לעשות 1.לבדוק את בן זוגך. אם הוא חיובי לנוגדן משמע יש סיכוי שהעבור נושא את האנטיגן ועלייך לעשות בדיקות אולטרה סאונד לשלילת אנמיה עוברית אחת לשבועיים-חודש משובע 18. אם הוא שלילי שהרי אין לך אפשרות לתקוף את העובר ולכן המשיכי מעקב כרגיל. כמובן שישנה אפשרות לברור פולשני של סוג דם העובר אך זה לא מומלץ בד"כ בנוגדנים מסוג זה מאחר והסיכוי לאנמיה נמוך. 2. לגבי הטיטר - התוצאה שלך לא ממש ברורה לי. אם הנוגדן לא ניתן לאיתור אולי כדאי לחזור על הבדיקה מלכתחילה ולדברייך לא ממש ברור מאיפה קיבלת אותו. . בכל מקרה לא בכל נוגדן הטיטר הוא משמעותי לכן עוקבים באולטרה סאונד אחר סמני אנמיה. לסיכומו של עניין כרגע שלב ראשון הוא לחזור על הבדיקה שלך ולבדוק את בעלך. ההמשך עפי המתואר. אם יש עוד שאלות - בשמחה. בהצלחה!

01/09/2017 | 18:29 | מאת: טל.א

נהדר. תודה על התשובה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה