דיקור מי שפיר ואנטי c

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

29/08/2017 | 11:43 | מאת: דנה

שלום . אני לאחר אבחון טרום השרשה בשבוע 18. התגלה אצלי נוגדן מסוג אנטי c ואני עתידה לבצע שבוע הבא דיקור מי שפיר כדי לאמת את הpgd . בנוסף יש לי דליה קדמית . האם יש סיכון כלשהו עקב זה לי או לעובר(נשים בצד את הסיכונים ממי השפיר) שואלת לגבי הנוגדן אם חלילה יהיה ערבוב דם או בכלל השליה הקדמית שלי

הי דנה במצבים של שלייה קדמית משתדלים למצוא נקודת דיקור שלא תעבור דרך השליה, ואם אין ברירה עובירם דרך השליה וזה מותר ואפשרי. לגבי האנטי c. קודם כדאי לבדוק את בעלך לוודא שהוא חיובי. אם הוא שלילי אין מה לדאוג .אם חיובי' ,תמשיכי מעקבי אנמיה כמקובל. אין דרך לתת נוגדנים כמו באנטי D. בהצלחה!

29/08/2017 | 22:22 | מאת: דנה

השאלה היא האם הנוגדן עצמו ( שקיים אצל בעלי) יכול לגרום למעבר דם או ריגוש בזמן פעולה פולשנים כמו מי שפיר?

הנוגדן קיים אצלך, לבעלך יש (אם בדקתם) את האנטיגן אליו נוצרת התגובה. דיקור יכול לגרום לריגוש אך לרוב מעבר הדם הוא מינורי. כאמור אין דרך למנוע אלא רק לעקוב אחר סמני אנמיה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה