תמיכה באוטרגסטן שבוע 9

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/08/2017 | מאת: שבוע 9

שלום דוקטור, המשך לשאלה ששאלתי לפני שבוע... אני עכשיו בשבוע 9 יש לי קצת הפרשות עם דם (ממש מעט) אתמול באולטרסאונד נצפה עובר עם דופק והכל נראה תקין. הרופאה אמרה לקחת אוטרגסטן 200 דרך הנרתיק פעם ביום, עד חודש תשיעי(!!!) כי בנוסף לכך היתה לי בעבר לידה מוקדמת. זה קצת מלחיץ אותי... האם הוכח שזה בטוח לעובר בשלב כ"כ מוקדם? בעלון של התרופה כתוב לכל היותר עד שבוע 12. אז למה הרופאה רוצה עד חודש 9? האם כל ההתעסקות הזו במקום הרגיש לא עלולה להביא לדלקות, פטריות וכו'? ועוד שאלה... מתנצלת מראש... איך לקחת את זה בלילה שמקיימים יחסים? לפני \ אחרי? יש עניין בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום
תבדילי בין תמיכה של פרוגסטרון הניתנת בתחילת ההירון לאחר טיפולי פריון למשל לבין זו הניתנת משבוע 16 בשל לידה מוקדמת בעבר או קיצור צוואר בהריון נוכחי.
יש רופאים שנותנים פרוגסטרון לדימומים בטרימסטר ראשון אולם הדעות לגבי היעילות חלוקות ובכל מקרה זה ניתן עד שבוע 12.
פרוגסטרון הניתן למניעת לידה מוקדמת בשל רקע מיילדותי או קיצור צוואר ניתן משובע 16 עד שבוע 36.
נשמע שצריך להעריך את מצבך באופן מסודר במרפאות הריון בר סיכון. לקבל המלצות מסודרות להמשך הטיפול.
ככלל מקובל ליטול את הנרות לפני השינה.
בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה