פספוס בדיקת gbs- עזרה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/08/2017 | 23:34 | מאת: סיגי

שלום רב, אני בשבוע 37 ויומיים. פספסתי בדיקת gbs. אנע צפויה ללדת בניתוח קיסרי בעוד שבועיים אבל הבנתי שיכולה עדיין להיות הדבקה אם אני נושאת את החיידק במידה ויש ירידה של מי שפיר. האם אני עדיין יכולה לעשות את הבדיקה או שכבר איחרתי את המועד? אילו עוד בדיקות עלי לעשות? תודה רבה

הי סיגי 1.ראשית את יכולה לעשות 2.שנית - אין סיבה לבצע כי את יולדת בקיסרי. גם אם יירדו המים הרי שתנותחי ולכן זמן החשיפה קטן. באישה שבה GBS לא ידוע ההנחיה היא להתחיל טיפול רק לאחר 18 שעות של ירידת מים - מה שקורב לוודאי לא יקרה אצלך. 3. שלישית - לאור נשאות נמוכה בישראל אין המלצה של משרד הבריאות לבצע תבחין נשאות אלא במחוז ירושלים שם הנשאות מעט גובהה יותר. לפיכך מרבית הרופאים באזורנו לא מבצעים סקר זה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה