סוגי ברזל בהריון ספאטון מול פריפל3

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

30/07/2017 | 23:20 | מאת: לורה

בהריון שבוע 30, בגלל אנמיה (10.3) לקחתי ספאטון אחרי שבוע עלה ההמוגלובין ל10.5. עם זאת נאמר לי ע"י רוקחת כי אין מחקרים או מידע לגבי הספאטון ולכן לא מומלץ לקחת. במקום זה עברתי לקחת סירופ פריפל-3 10 מ"ג, מאז עברו עוד שבועיים וההמוגלובין עלה רק ל10.7... כלומר הספאטון עושה עבודה טובה יותר (ופחות ת"ל)... שאלתי היא כזאת: האם אפשר לחזור לקחת את הספאטון אחרי שנטלתי משהו אחר והאם הספאטון בעייתי לשימוש בהיריון? אני נוטלת גם זרידקס 300 מ"ג מתחילת ההריון

הי לורה אפשר לקחת ספטון בהריון ואפשר גם סירופ אבל צריך לעשות "תאום ציפיות". ההמוגלובין לא עולה אחרי זמן קצר של שימש. הברזל מיועד למח העצם ולהעלות המוגלובין בכדוריות שעתידות להיווצר בו . באלו הקיימות במחזור הדם אין עלייה מיידית בהמוגלובין. הערכים של 10.3 10.5 10.7 הם אותו דבר למעשה ומשתנים ביחס לרמות הדילול של הדם וכיול המכשירים. המשיכי ליטול כל ההריון, ז יעלה בהמשך לא מיידית. בהצלחה!

31/07/2017 | 10:28 | מאת: רינת

הייי לורה ראיתי את מה שכתבת וגם לי היתה בעיה דומה..לקחתי את הפריפל 3 בגלל שלא רציתי לבלוע כדור ואז גיליתי שאת הפריפול אפשר לבלוע והוא הברזל שהרופא שלי המליץ לי עליו בהריון..אולי תנסי את האפשרות הזו מקווה שעזרתי (אני מאוד שמחתי שגילו לי שאפשר ללעוס את הפריפול :)

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה