שק הריון קטן לשבוע 6

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/07/2017 | 10:05 | מאת: ליליה

שלום, ווסת אחרונה הייתה ב4.6.17 .. בדיקת בטא ראשונה הייתה ב 9.7.17 364. בדטא שניה 12.7.17 364 ובדיקת בטא שאתמול עשיתי ב18.7.17 1529. אני כביכול בשבוע 6+3 ואתמול הייתי באולטראסאונד הריון צעיר ואמרו לי שהשק הריון שלי בגודל של שבוע 4 וכנראה שזה לא תקין, ושאני צריכה לבדוק בטא ולראות הכפלה. הבטא שלי אמנם עומדת בטווח ואכן הכפילה את עצמה מהבדיקה האחרונה אבל עדיין מראה כאילו זה יחסית נמוך. שאלתי היא אם עדיין זה יכול להסתדר ולהיות תקין או שאני צריכה לעבור כבר הפלה? רוצה לציין שבייצתי ביום ה16(לפי זקיקים) אבל לפני הווסת האחרונה עברתי הפלה בשבוע 10 וחודשיים לפני כן עברתי הריון כימי. האם ייתכן וההפלות ההן משפיעות על גודל שק הריון? אשמח לתשובה אופטימית:) אגב אני בת 29 ללא ילדים.

הי ליליה הפלות יכולות לשנות מעט את מחזור הווסת ולכן קשה להיאחז בתאריך. הבטא הכפילה את עצמה וזה שלב מאוד מוקדם לקבוע הריון לא תקין. חיזרי על האולטרה סאונד בעוד שבוע ותדעי טוב יותר - כרגע לא הייתי עושה שום דבר לסיום אקטיבי של ההירון. בהצלחה ובשורות טובות!

20/07/2017 | 20:28 | מאת: ליליה

תודה על המענה המהיר. היום עשיתי בדיקת בטא נוספת ויצא לי 1615 מה שאומר שאין הכפלה. נראה שעדיין יש סיכוי שזה יהיה תקין ?

הי ליליה עפי ההכפלה בלבד נראה כי לא מדובר במצב תקין לצערי. תמיד יש יוצא מהכלל ואם אין כאבים אין לחץ ואת יכולה לשוב להיבדק ביום ראשון על מנת לוודא שאכן אין התפתחות ורק אז לעשות פעולה אקטיבית לסיום ההריון. כמובן שאם יופיע דימום או כאבים גשי לבדיקה קודם לכן. בהצלחה ובשורות טובות !

24/07/2017 | 10:07 | מאת: ליליה

שוב שלום , מעדכנת המצבי שאתמול עשיתי בטא נוספת וזה גדל ל2048. עשיתי גם אולטרסאונד נוסף והשק הריון גדל לשבוע 5 עם שק חלמון ונמצא הד עוברי . הרופא שלי המליץ להמתין עוד שבוע ולבדוק שוב בטא ושוב אולטרסאונד. האפ עדיין יכול להעיד פה על הריון תקין ? פשוט התחתית איטית ? למרות הבטא , הממצא בהריון עצמו כן התפתח אז איך זה יכול להיות ? בתודה מראש.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה