נטילת ברזל ופרנטל יחד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

15/07/2017 | 16:49 | מאת: גל

שלום רב, אני בשבוע 32. כבר כמה חודשים להריוני נוטלת פרנטל וכדורי ברזל. הבעיה היא שנטלתי אותם יחד ולא ידעתי שבעצם כך אחוז הספיגה הוא נמוך יותר. האם אכן כך הדבר? האם נטלתי לשווא? האם יכולים להיגרם נזקים לעובר? תודה רבה

הי גל אין בעיה בנטילה יחד אלא שפשוט אין צורך. תכולת הברזל בכדורי ברזל לרוב גבוהה יותר מזו שבפרנטל. לרוב הבעיה היא תופעות כמו כאבי בטן ואחרות. מציעה שתעשי ספירת דם והחליטי עפ"י התוצאות עם הרופא שלך אם את צריכה ברזל או פרנטל. אל דאגה. נזק אין בזה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה