שאלה בנוגע לבדיקת דופלר מוקדמת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

06/06/2017 | 21:11 | מאת: הריונית

שלום, בבדיקת אולטראסאונד אצל רופא נשים לבירור הפלות חוזרות (שתיים רצופות עד כה), נעשה לי גם דופלר לבדיקת זרימת הדם ברחם. רק בדיעבד התברר לי כי אני בהריון, וביום הבדיקה הייתי 5 ימים לאחר קיום יחסים והפרייה. בשבוע 7+1 הגעתי לאולטראסאונד רגיל ונצפה דופק ועובר המתאים לגודל 6+3. האם נגרם נזק בשל הדופלר המוקדם? בתודה מראש

שלום הריונית, אף על פי שיש שאלות רבות בקרב אנשי המקצוע לגבי דופלר בשלב מוקדם של ההריון, במקרה שלך הוא בוצע למעשה טרם ההשרשה ולכן אין מקום להניח שהפער בגיל ההריון משני לדופלר או שיהיו נזקים בעתיד. ספירת השבועות נעשית עפ"י מחזורים של 28 ימים בעוד מרבית האוכלוסייה לא מקבלת ווסת אחת ל 28. אנו מתקנים את גיל ההריון בהתאם לגיל העובר הנצפה באולטרהסאונד הראשון וממשיכים את הספיקה משם. זה מאוד נפוץ שיש פערים של ימים ולא מדאיג בשלב זה כלל. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה