חרדות ולחצים בהריון- השפעה על העובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/06/2017 | 10:37 | מאת: לילך

שלום רב, אני בת 34 בהריון ראשון. חודש שביעי. מסיבות שונות, סבלתי מלחצים, מתחים וחרדות בהריון. האם העובר יוולד עם נזק? מהם הנזקים שיכולים לקרות? האם יש קשר לאוטיזם? מה דעתכם? תודה

שלום לילך, חרדות ומתחים משפיעים עלינו בהרבה צורות, אולם קשה לכמת את הנזק שהם גורמים אם בכלל. אוטיזם זה ספקטרום רחב עם ריבוי גורמים והשפעות וקשה לקשור באופן ישיר בין השניים. ככלל אם המתח והחרדות מפריעים לך תפקודית אני ממליצה למטופלות שלי להיוועץ באיש מקצוע ולקבל טיפול באם זקוקות לכך. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה