אולטרסאונד- מתי לבצע?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/06/2017 | 08:54 | מאת: מרים

שלום רב, היום האחרון של המחזור האחרון היה ב21/4. לפי מחשבון הריון היום אני בשבוע 6 + 0. הכוונה היא שסיימתי 6 שבועות ואני מתחילה את ה7, האם הבנתי נכון או שזה נקרא שאני שבוע 6 עדיין? קבעתי אולטרסאונד ליום חמישי, האם כדאי לדחות אותו בשבוע או שזה בסדר? תודה מראש!

הי מרים אחנו קוראים לזה 6+ בדיוק כמו שהגדרת. סיימת 6 שבועות וכל יום נוסף הוא לתוך השבוע השביעי. אפשר לבצע את הבדיקה אבל אם היה ביוץ מאוחר ייתכן שעדיין אין דופק וזה מלחיץ למרות שנורמלי לגמרי. לכן עדיף בד"כ לבצע אולטרה סאונד בשבוע 7-8 ולא 6-7. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה