שאלות לפני כניסה להריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/05/2017 | 12:24 | מאת: Big mom

שלום, בשנתיים האחרונות אני משתמשת בנרות פארמטקס למניעת הריון, ומתכננת להפסיק אותן בקרוב על מנת להיכנס להריון נוסף. רציתי לשאול: 1.האם שימוש ממושך בנרות מסוג פארמטקס ודומיו עלול לגרום לפגיעה כלשהי באברי המין בגלל החומרים הכימיים? או אם זה נכנס לרחם? 2. עשיתי בדיקות דם מקיפות, והתברר כי רמת הגלוקוז בצום הינה גבולית- 99, ורמת הטריגליצרידים חורגת- 168 עד כמה יש לכך השלכה על ההריון ומה עלי לעשות בנידון? חשוב לי לציין כי בהריון השני מתוך השלושה היה לי סכרת הריון. בהריון הקודם לא היתה סכרת אך הילדים כולם נולדו באזור 4 קילו. לי אין עודף משקל משמעותי- אולי 4-5 ק״ג. אשמח לתשובה , תודה

23/05/2017 | 12:35 | מאת: Big mom

שכחתי לציין-בת 27

שלום לך, 1.לא מכירה את ההרכב של הפארמטקס אבל מחיפוש נראה שבדומה לנרות GLOVAN הם מבוססים על קוטלי זרע ואין להם השפעה ארוכת טווח. 2. רמת סוכר גבולית, סכרת בהריון קודם ויילודים גדולים בעבר מהווים גורמי סיכון משמעותיים לסכרת הריון וסכרת טרום הריונית. הם למעשה מצב טורם סכרת. אפשר לפתח או סכרת ואפשר שלא. כדאי לבצע העמסת סוכר כעת (עדיין אינך בהריון וכדאי להגיע לאבחנה). אם זו תקינה והסוכר בצום יהיה גבוה בתחילת הריון אנחנו לרוב מבצעים עקומת סוכר לשבוע-שבועיים ובמקביל ממליצים על דיאטה ופעילות גופנית . במידה והעקומות תקינות תבצעי העמסה נוספת בהריון מאחר והסיכון להתפתחות סכרת במצב טרום סכרתי כפי שאת מתארת הוא גבוה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה