ממצאים בסקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/04/2017 | 23:23 | מאת: גלית

שלום רופאים נכבדים. אני בת 28 הריון ראשון טבעי שבוע 22 ועד כה הכל תקין. שקיפות (1:7000), חלבון (1:4000) וסקריה מוקדמת תקינה. כולל בדיקות דם ושתן וזיהומים. היום עברתי סיקרה פרטית מאוחרת, מורחבת שהייתה תקינה אך ברצוני לשאול שאלות כלליות וחוות דעת נוספת: 1. בסקירה המוקדמת אגני הכליות התרחבו עד ל 2.5 ממ דו צדדי. ואילו היום הרופא אמר כי שתיהן עומדת על 1.8 ממ. אני מבינה כי זה מצוין כי זה לא מראה על מגמת התרחבות עם זאת, מה הסיכוי שבמעקב עתידי הן שוב תגדלנה? 2.לגבי גודל החדרים במוח הרופא אמר כי כרגע עומד על 5 ממ. כאשר הטווח הוא 10 ממ ולכן תקין. השאלה שלי היא האם יש סיכוי ומאיזה סיבה תתכן הרחבה של עוד ועוד ואף אפילו מעל 10 ממ במהלך שאר ההריון? יש סיכוי שזה יגדל? האם הגודל הזה נחשב תקין? מדובר בנקבה. תודה על העזרה וסליחה על הלחץ. בכל זאת, הריון ראשון ..... תודה לכם

הי גלית, קודם כל הערכים שציינת הן לגבי הכליות והן לגבי המוח אכן תקינים. סיבות לשינויים הן רבות ומגוונות אבל אינן רלבנטיות כלל כרגע (לא סתם משקיעים אי אלו שנים בללמוד את הנושאים האלו). בכל הריון אנו ממליצים בדיקת אולטרהסאונד להערכת משקל בשבוע 32 ואם יש ממצא חריג בעיני הבודק בכליות או במוח מפנים לרופא. אך ראוי לציין כי מטרת הבדיקה אינה סקירה אלא הערכת משקל בלבד. קיימת היום מגמה גוברת והולכת התומכת בסקירה שלישית מאחר וחלק ניכר מההפרעות להתפתחות המוח מתרחשות ומתגלות בטרימסטר שלישי. עם זאת ההנחיה לא אומצה ואפשרות כזו קיימת רק באופן פרטי ולכן עומדת לשיקול דעת המטופלת. כך שכרגע אין סיבה לדאוג מממצא תקין לחלוטין. אם תרצי בשבוע 32 תוכלי בנוסף להערכת המשקל הסטנדרטית לערוך באופן פרטי סקירת מערכות שלישית. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה