חששות בתחילת ההריון בשני נושאים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/04/2017 | 11:31 | מאת: עדי

שלום.במהלך החודש האחרון ביצעתי טיפולי שיניים הכוללים זריקות הרדמה, צילומי נשך טיפולי שורש כמו כן הייתי במפגש בו עשו מנגל והיתר והבית אופן עשן גיליתי אתמול כי אני בהריון ( שבוע 4-5) האם טיפולי השיניים והעשן מסוכנים בשלב כה צעיר של ההריון בו מתפתחים איבר העובר? מה הסכנה ומה עלי לעשות? תודה וחג שמח

שלום עדי. התקופה שאת מאתרת נקראת "הכל או כלום" מבחינת התפתחות העובר. כלומר אם ההריון ממשיך קרוב לודאי שאין השפעה. בנוסף מה שתארת כמו טיפולי שניים לרבות צילומי שיניים לא מהווים נזק לעובר כי כמות הקרינה בהם מינימלית. במילים אחרות - את כרגע בשלב מאוד צעיר. אם ההריון ממשיך באופן תקין לא נשמע שיש בעיה כלשהי. בהצלחה! אגב בכל מקרה יש בירושלים מרכז לייעוץ טרטולוגי שנותן ייעוץ בנושא חשיפה לחומרים שונים לאורך ההריון ובהנקה. אם עדיין ברצונך לשאול על חשיפה ספיציפית - הם הכתובת

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה