סקירה ראשונה - 3 כלי דם בחבל טבור. בשנייה - 2

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

08/03/2017 | 09:49 | מאת: דימה

שלום. בסקר הראשון נמצאו 3 כלי דם בחבל. בסקר השני - רק 2. הבנתי ש - 2 כלי דם זה סמן רך. האם המצב שלנו, ז"א שהיו 3 ועכשיו 2 שווה למצב בו מהתחלה היו 2 כלי דם מבחינת הערכת סיכויים לבעיות כרומוזומיות? תודה

10/03/2017 | 22:15 | מאת: ד"ר סג'א ענאבוסי מורה

שלום דימה שכיחות ממצא של 2 כלי דם בחבל טבור (אם זה מההתחלה או שבהמשך) הוא כ0.5-1% מהאוכלוסיה הכללית ויותר בתאומים. במידה ומדובר בממצא בודד אין עליה בסיכון לבעיה כרומוזומלית . כן יש עליה בסיכון לבעיות מבניות בעיקר לב,כליה, כלי דם, כליות ההמלצות שלנו הן ל: -אקו לב עובר -מעקב צמיחה עוברית -סקירת מערכות -במידה וקיים ממצא נוסף לפנות לייעוץ גנטי בהצלחה

12/03/2017 | 09:01 | מאת: דימה

ד"ר סג'א ענאבוסי מורה שלום, תודה על התשובה. מבקש להבהיר: האם זה משנה ש2 כלי דם היו מראש או שהיו 3 ואז זה הפך להיות 2? זה מאוד חשוב. תודה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה