דחוף-דלקת בדרכי השתן-שבוע 35+5

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

08/02/2017 | 22:45 | מאת: מיה

שלום, אני בהריון שבוע 35+5. שבוע שעבר היו לי צירים מוקדמים שעברו לאחר מתן נוזלים וכדורים באופן חד פעמי. רופא הנשים הפנה אותי לבדיקות שתן ובתרבית מצויין צמיחה של 30,000 ללא שם החיידק. אציין כי אין לי תסמינים של דלקת בדרכי השתן. הרופא המליץ לעשות שוב את הבדיקת שתן וכבר להתחיל לקחת אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה. שאלותיי: 1. עברתי על כל הבדיקות הקודמות שעשיתי וראיתי שבכולן יצא ״פלורה מעורבת״. ממה שהבנתי למעשה כל הבדיקות האלה בעצם פסולות ולכן לא ידוע ממתי הדלקת- האם נכון? 2. האם מצב של דלקת כאמור לעיל - עלולה הייתה לפגוע בעובר? כמובן שבכוונתי לקחת כעת אנטיביוטיקה ולפעול על פי הרופא. תודה!

15/02/2017 | 10:27 | מאת: ד"ר דנה אירגה

דלקת בדרכי השתן עלולה לגרום לזיהום כללי לצירים ולידה מוקדמת ועל כן יש לטפל במיידית באם יש חשד לדלקת. עפי הנתונים לא ניתן לומר ממתי הדלקת

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה