מי שפיר בדיקה האם לבצע בשבוע 26

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/01/2017 | 07:31 | מאת: מורן

בוקר אור החל משבוע 21 ראו האטה משמעותית בגדילה ביום שלישי האחרון, שבוע 25 דיברו איתי על פחות מאחוזון 1 בגפיים ופחות מאחוזון 3 בבטן הפרופסור המליץ חד משמעתית על מי שפיר ולא לחכות לשבוע 31 קיבלתי זריקה להבשלת ריאות ואני צפויה לבצע מי שפיר ביום ראשון שבוע 26. מדוע אני לא יכולה לבחור את הרופא בבית החולים? בנוסף, בכל מקום שקראתי, ראיתי סיכון גדול ללידה מוקדמת האם לא עדיף לי כן להתעקש לשבוע 31 כי אם הבדיקה תצא תקינה אני חוששת שבסוף אני אהיה זאת שגרמה נזק לתינוק שלי. האח הסיכונים ללידה מוקדמת אחרי הדיקור באמת כל כך גדולים?

22/01/2017 | 13:13 | מאת: ד"ר דנה אירגה

מורן, אני מניחה שקיבלת יעוץ גנטי מלא בנושא ואם לא יש לגשת מיידית יש לשקול את הסיכונים והסיבוכים שבביצוע בדיקת מי שפיר בשב' זה לעומת מצבו של העובר כעת יש להתייעץ עם הרופאים המטפלים בך ועם היועץ הגנטי בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה