הריון ובלוטת התריס

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/04/2007 | 14:40 | מאת: מרינה

שלום. אני בת כ-30 חולת סכרת סוג 1 מטופלת במשאבת אינסולין. לפני כשנה ילדתי ומתכננת הריון נוסף. לאחרונה החלה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס- טרם התחלתי טיפול (הבלוטה עדיין מתפקדת אך יש נוגדנים שהורסים). השאלות-1. כיצד אני מריכה להיערך מבחינת הריון נוסף? האם כדאי להתחיל את ההורמון לפני ההריון ע"מ לא להתחיל איתו בתוך ההריון? אפילו שבינתיים הבלוטה עובדת (אני עושה כל 3 חודשים בדיקת TSH- לפעמים היא בנורמה ולפעמים לא)? 2. במה שונה ההריון מבחינת מעקב ומבחינת סיכונים כאשר יש תת פעילות הבלוטה? 3. היתכן כי ההריון הקודם יחד עם הסכרת הם שגרמו לתת פעילות בלוטה? והריון נוסף יחמיר עוד יותר את מצבי? בתודה, מרינה

מרינה שלום את חייבת לאזן את עצמך במצב הטוב ביותר גם מבחינת הסוכר וגם מבחינת הטירואיד עוד לפני כניסתך להריון.במהלך ההריון תוגדרי כהריון בסיכון וותהי במעקב צמוד,יתכן ואת חולה במחלה חיסונית כללית שקודם פגעה בפנקריאס - סכרת וכעת פגעה בטירואיד.הטיפול שלך על ידי אנדוקרינולוג

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה