טיפול הורמונלי - זריקה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

27/04/2007 | 17:11 | מאת: אלי

שלום רב ! אני בן 55 שנתיים לאחר הקרנות , מקבל עדיין טיפול הורמונאלי , זריקה אחת לשלשה חדשים , האונקולוג ממליץ על המשך , לדעתו עלי לקחת שנים מאחר ואני צעיר , מה המלצתך ? והאם יחול שיפור בתפקוד המיני אם אפסיק עם הזריקות ? אלי

29/04/2007 | 19:48 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאלי שלום הייתי מעדיף שתכתוב מעט יותר פרטים : PSA בגילוי המחלה, ותשובה פתולוגית מדוייקת כולל גליסון של הביופסיה , PSA בגמר הקרנות וכיום. האם עברת בירור לפני תחילת ההקרנות כמו CT ומיפוי עצמות ומה התשובות. מה הסיבה שהוחלט דווקא על טיפול הורמונלי + הקרנות ולא אחר ??כנראה יש גם סיבה שהאונקולוג חושב על טיפול הורמונלי ממושך . האם לך ידועה הסיבה?? תנסה לענות לכל שאלותי ואז אוכל לעזור לך יותר. באותם המקרים בהם מחליטים להפסיק טיפול הורמונלי ( אם מחליטים) יכול לחזור אחרי מס' חודשים התפקוד המיני . יש לקחת בחשבון שגם ההקרנות בעצמן עלולות לגרום לנזק בלתי הפיך אחרי מס' חודשים בתפקוד המיני. ד"ר אריאלי

מנהל פורום סרטן הערמונית