תרופה PROVENGE

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

04/04/2007 | 14:44 | מאת: קובי

רציתי לשאול לגביי התרופה PROVENGE הבנתי שזה עוזר לאלה שהטיפול הרומונאלי לא עוזר להם יותר....מתי להערכתך זה יגיע לארץ...? אבא שלי לוקח קאסודקס כבר שנה....העם בשלב כלשהו התרופה תוכל לעזור לו...?

06/04/2007 | 11:48 | מאת: דורון אפרתי

התרופה סיימה שלב מחקר וקבלה אישור ראשוני של ה FDA שהיא אינה רעילה. המדגם היה קטן לכן הם נדרשו לעשות מקצה שיפורים והם מקווים לקבל אישור סופי במסלול מקוצר באמצע מאי. עד שהתרופה תכנס לסל בישראל עלול לקחת אפילו 3 שנים. הבעיות: התרופה אינה יעילה בשלב זה למי שהיה לו גליסון גבוה (8 ומעלה) ובגליסון 7 למשל היא מאריכה חיים רק כמה חודשים. שנית, לא מדובר בתרופה מסוג כדורים, זריקה וכו' אלא תהליך מסובך אינדיבידואלי לכל חולה. לוקחים ממנו דם, מפרידים ממנו מרכיבים שונים כמו תאי T שאמורים לתקוף את הסרטן, לוקחים ממנו תאים מהגידול הספציפי שלו ו"מלמדים" את תאי ה- T לעשות את העבודה ע"י הוספת מרכיבים שונים ובסוף עושים עירוי חזרה לגוף החולה.הטיפול יעיל גם לסרטנים אחרים כולל האלימים ביותר אך הוא איטי, יקר ויקח זמן עד שהשיטה והטכנולוגיה תגיע לכל העולם. החברה שפתחה את הטיפול לסרטן הערמונית - dendreon מסיאטל תמכור את הטכנולוגיה בהרבה כסף.

07/04/2007 | 13:40 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדורון אפרתי אני מציע לתמשיך לעקוב אחרי ההתקדמות של התרופה ואם תוכל לעדכן גם אותנו אודה לך מאד. אולי ( מי יודע ???) במשך הזמן כאשר ישפרו את השיטה היא תוכל להיות טובה גם עבור גליסון יותר גבוה ?? אני אשמח גם על מידע בכל נושא נוסף הקשור לסרטן הערמונית שתתקל בו במחקריך . האם התייעצת גם לגבי שינויים בתזונה , הם חשובים בכל שלב של המחלה . ד"ר אריאלי

07/04/2007 | 13:33 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לקובי שלום האם תוכל לכתוב לנו יותר פרטים לגבי אביך : בן כמה הוא, מתי התגלתה המחלה, PSA בגילוי המחלה וכיום , תשובות של CT בטן ומיפוי עמצות, אילו טיפולים עבר עד כה ומה מצבו הכללי בכלל וכל פרט נוסף שתראה לנכון . ד"ר אריאלי

מנהל פורום סרטן הערמונית