FREE PSA

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

28/11/2007 | 15:29 | מאת: משה

דר שלום האם תוכל להסביר מהו FREE PSA ??? מה משמעות FREE PSA קטן מ 0.05 ??? האם יש משמעות לאחר 5 שנים לאחר רדיקאלי כאשר ה PSA 1.3 ? אודה לתשובתך

02/12/2007 | 23:23 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למשה שלום לא ידוע לי שמשתמשים ב- FREE PSA לאחר שאובחן כבר סרטן הערמונית . לגבי העליה ב- PSA ( לאחר 5 שנים מניתוח רדיקלי ) חשוב קצב העליה במהלך השנים ולא הערך המוחלט. אם זה עלה רק לאחרונה הייתי שוקל בירור נוסף כמו CT בטן ומיפוי עצמות. בן כמה אתה ? מה היה ה- PSA וה- GLEASON בגילוי המחלה ? מה היה ה- PSA מייד אחרי הניתוח? האם תוכל לכתוב את התשובה הפתולוגית מהניתוח ? ד"ר אריאלי

03/12/2007 | 18:34 | מאת: משה

דר' שלום רב תודה על תשובתיך הPSA היה אחרי הניתוח 0.3 ועלה בהדרגתיות מתונה ולאחר 5 שנים הגיע ל 1.3 לפני שנה 1.1 PSA בגילוי 6.7 גליסון 6 התשובה הפתולוגית - גליסון 5-6 פחות מ 5% ללא התפשטות . יש רופאים שאומרים לי לחכות ולראות התפתחות מה דעתך? אודה לתשובתך

מנהל פורום סרטן הערמונית