לקראת ניתוח כריתת ערמונית רדיקאלי עקב סרטן הערמוני

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

20/04/2007 | 01:27 | מאת: רבקה

בעלי בגיל 52 התגלה אצלו סרטן הערמונית ברמה של 3:3 כמו כן בבדיקת ct התגלה הרחבה מועטה של קשרי לימפה שאר המימצאים בבדיקה לא מחשידים למיטב הבנתי. בעלי במתח נוראי,יש לנו תור לניתוח ב12.05.07 בנתים עורכים בדיקות ואין עם מי לדבר, יש לי מספר שאלות א. מהם סיכויי ההחלמה במצבו? ב. האם כדאי לבצע ניתוח זה אצל פרופ מנהל מחלקה(איני רוצה לציין שם וברור מדוע) ג. האם לפי תוצאות הסיטי הלימפה גם נגועה? ד. מהם הטיפולים במצב זה? תודה מראש על פורום זה שהוא בבחינת גמילות חסדים

20/04/2007 | 08:48 | מאת: עצה

מבחינת אם לא יועיל אז לא יזיק אבל האמת על פי נסיוננו מועיל ביותר ועל כך אין ויכוח ומניסיוננו גם ד''ר אריאלי תומך בכך ורק בריאות

21/04/2007 | 21:24 | מאת: אריה

גם אצלי נתגלה סרטן ערמונית עם PSA 3.4 וגליסון 6 לפני שנתיים בגיל 59, עד היום PSA ללא שנוי ונע בין 3.0 ל- 3.4. לא רצתי מיד להתנתח (בינתיים). לדעתי יש מספיק זמן לבדוק עוד אופציות טיפוליות. גם אני הייתי במתח נוראי אך ככל שבדקתי והעמקתי את ידיעותי בנושא נרגעתי. נכון שאצטרך לטפל בסרטן באיזה שלב, אך בינתיים המחקרים בנושא מתקדמים ומי יודע... האם התיעצתם גם עם אונקולוג? בכל מקרה אם החלטתם על ניתוח שיהיה בהצלחה.

22/04/2007 | 13:33 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאריה שלום מה שמתריד אותי בשאלתה של רבקה זה נושא קשריות לימפה מוגדלות. חייבים לראות על מה בדיוק המדובר. אם אכן הן באמת מוגדלות זה משנה את כל התמונה . אני מסכים אתך שאין צורך " לרוץ" לנתח ללא התייעצות עם אונקולוג טוב תחילה. ד"ר אריאלי

22/04/2007 | 13:22 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרבקה שלום אם אכן קשריות לימפה נגועות לא בטוח שדוקא הניתוח הוא הפתרון הטוב ביותר. אני מציע לך להגיע קודם כל לקבוצה ביום ד' הבא . האורח שלנו הוא אחד הטובים ביותר באורולוגיה פרופ' עופר נתיב. כדאי שתשמעו אותו ותביאו את החומר אתכם כדי שתוכלו לשאול אותו שאלות. לא כתבת לי מה הייתה רמת ה- PSA בגילוי המחלה, אני מבין שאת מתכוונת לגלסון 3+3 6 בביופסיה . האם עבר גם מיפוי עצמות?

22/04/2007 | 13:29 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

המשך אני לא יודע מי האורולוג שלכם ( גם אל תכתבי לי מיהו) , אבל אני מציע לא למהר מדי עם הניתוח ולהתייעץ גם עם אונקולוג טוב. אם את מעוניינת באונקולוג ( פרופ') התקשרי ימי א'-ה אחרי שעה 14.00 בטל' 08-8660672 או 08-8660683 ומתנדבי העמותה יעזרו לך להגיע למישהו טוב.( ניתן אחרי צילצולים רבים להגיע לתא קולי ולהשאיר מס' טלפון שלכם ויחזרו אליכם). עדיף לחשוב פעמיים ולהגיע להחלטה טובה ולא פזיזה. ד"ר אריאלי

30/12/2007 | 16:05 | מאת: שמואל שרון

בשנת 1999 נותחתי קרתת ערמנית רדיקלית כיום 8שנים מאוחר יותר על אף הזקפה המאד חלשה רמת הלבידו שלי גבוהה עד כדי הצורך לאונן מידי יום למרות שין יציאת זרע אני מאד נהנה מהאוננות האם תופעה נורמלית או יוצת דופן

מנהל פורום סרטן הערמונית