סרטן ערמונית וטסיות נמוכות

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

31/07/2013 | 19:03 | מאת: גברי

לגבר צעיר יש סרטן ערמונית וגרורות בעצמות. עד עכשיו טופל בהורמונים אבל עכשיו המרקר עלה הרבה והצילומים יותר גרועים. לפני חודשיים התחילו לרדת לו הטסיות והגיעו עד 40000. עשו לו ביופסיה של העצם ויצא שהכל תפוס מהסרטן. אמרו לו שבגלל זה הוא לא יכול לקבל כימותרפיה והתחילו לו תרופה אבירטרון אבל זה לא עוזר לו והספירה יורדת והמצב לא משתפר. האם לא שווה לנסות לתת לו כימותרפיה ואולי זה יעזור ואז מח העצם יתפנה מהגידול והטסיות יעלו?

גברי שלום, זו שאלה מצוינת ללא תשובה טובה. באופן כללי אונקולוג לא אוהב לתת כימותרפיה לחולים עם טסיות כל כך נמוכות. הסיבה נובעת מכך שישנה סכנה שכימותרפיה תוריד את הטסיות באופן כזה שיסכן את החולה ויגרום לו לדמומים ובעיקר החשש מדמומים מוחיים. יחד עם זאת, האלטרנטיבה שלא לעשות כלום איננה מבטיחה יותר מפני שקרוב לוודאי שמה שלא תעשה הכימותרפיה תעשה המחלה ונגיע לאותה תוצאה. על בסיס ההגיון הזה כבר קרה שנתתי כימותרפיה לחולים עם טסיות נמוכות עקב תפיסת המח עצם ע"י המחלה. ואכן, בחלק מהמקרים נצפתה עליה פרדוקסלית של הטסיות כתוצאה מהטיפול ושיפור כללי במצבו של החולה. יחד עם זאת וידאתי היטב שהחולה ובני משפחתו מודעים היטב לסיכון ונותנים את הסכמתם המלאה מתוך מודעות מלאה. בברכה דר ברגר

17/09/2013 | 23:17 | מאת: גלעד

שלום בסל התרופות נמצאת התרופה אך בתנאי שהחולה השתמש בכימותרפיה. זה אבסורד משום שלעיתים אסור ולא מתאים טיפול בכימו... מה ניתן לעשות ??? תודה

מנהל פורום סרטן הערמונית