בדיקת ערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

14/07/2010 | 15:07 | מאת: ron

בעקבות עליה ב PSA אצל מבוגר בן 90 נערכה בדיקת אולטרדאונד. שתי הכליות במיקום הכליה הימנית . הודגם גודש קל באגן כליה ימנית שלפוחית השתן הודגמה עם טרבקולציה בדפנות .נסרקה 137 סמ"ק שארית . ערמונית מוגדת במקצת משקלה 33.6 גרם בעלת צורה לובולרית . מה המשמעות והאם מטפלים?

לקריאה נוספת והעמקה
14/07/2010 | 21:39 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לרון שלום. טרבקולציה של שלפוחית השתן משמעותה ששדפנות של כיס השתן מעובות ושריריות . מצב זה קורה בד"כ כאשר השלפוחית עובדת קשה כדי להוציא את השתן, לגבר בן 90 ערמונית במשקל 35 ג"ר אינה נחשבת לערמונית מוגדל. בהתחשב בגיל הנבדק (90) ממצאי הבדיקה בתחום הסביר והתקין. בגיל זה לא מבצעים טיפולים פולשניים שנועדו להארכת חיים, ומטפלים רק בסימפטומים כמו חסימת השתן או כאבים. בהצלחה. יעקב.

15/07/2010 | 17:20 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרון שלום השאלה היא מדוע בכלל לבדוק לבן 90 PSA ???ממילא מסוכן לעשות ביופסיה בגיל זה וגם אם יש סרטן הערמונית , ממצא מאד שכיח בגיל זה , לרוב אין צורך בטיפול , כי זה לא מאריך את תוחלת החיים או משפר את איכות החיים שלהם , אם לא להיפך . דרך אגב מה הייתה רמת ה- PSA ?? ד"ר אריאלי

21/07/2010 | 17:46 | מאת: ron

תודה רבה על התשובה. במסגרת בדיקה כללית שנתית נבדק גם PSA נמצא ברמה של 13.66, ומכאן נשלח לבדיקות המשך

מנהל פורום סרטן הערמונית