תור ל-MRI
דיון מתוך פורום סרטן הערמונית
לאחר איבחון חיובי בבדיקת ביופסיה של הערמונית הופניתי לבדיקת MRI אנדו-רקטאלי. פניתי להדסה בירושלים וקבלתי תור לעוד 5 חודשים. איך ניתן לבצע את הבדיקה מוקדם יותר?
לאורן שלום מה הסיבה שהופנית ל- MRI אנדורקטלי ? בהדסה ד"ר סלע תמר היא היחידה שעושה את הבדיקה ( והטובה ביותר) ולכן התורים ארוכים ואין מה לעשות עם זה.
חולים המיועדים להקרנות יכולים לנסות לבקש התחייבות לבדיקה דרך קופות החולים. במקרים אלו ניתן לעשות את הבדיקה בבי"ח בלינסון , אבל אני לא יודע מה זמן ההמתנה לבדיקה שם . אולי יותר קצר ???? ד"ר אריאלי
על סמך הממצאים (גליסון 6 ב-10 מתוך 12 גלילים , PSA=4.5) ההערכה היא שאין חריגה מהקופסית והומלץ שאבצע כריתה רדיקלית. ה-MRI נועד לוודא אם אכן אין חריגה ולצורך ביסוס ההחלטה על סוג הטיפול (המתנה, ניתוח או אחר). נודע לי שמבצעים את הבדיקה גם בבי"ח שיבא (ד"ר אורית פורטנוי) ובבילינסון, והתורים שם קצרים יותר. האם כדאי לפנות אליהם או להמתין לתור בהדסה?
מדוע כאשר יש הבחנה ברורה בביופסיה יש צורך ב MRI . האם הוסבר לך? אודה לך על תשובתך
עפ"י הבנתי הבדיקה עשויה לגלות פריצה מהקופסית ובמקרה כזה אולי יוחלט על טיפול אחר במקום כריתה (הקרנות?). במקרה שאין פריצה - ניתן אולי לשקול דחיית ניתוח ומעקב פעיל בינתיים. כמו כן, אני משער שהבדיקה תספק מידע נוסף ביחס לבלוטה ולגידול שעשוי לסייע בביצוע הניתוח. אשמח לקבל את דעתו של ד"ר אריאלי בענין זה.