שמוש ב ABIRATERONE. המינון המומלץ ואופן השימוש

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

15/05/2019 | 11:55 | מאת: רפאל חיים

שלום רב. הצטרפתי לצערי למועדון חולי סרטן ערמונית (גליסון 9) גרורתי. האונקולוג שלי המליץ לי על שימוש בגלולות ABIRATERONE 250 MG. המינון המוצע ע"י היצרן הוא 1000 מ"ג ליום (4 כדורים) ונטילה על "בטן ריקה". לעומת זאת האונקולוג שלי המליץ לי על 1 כדור ליום ולקחת את זה עם אוכל שומני. שאלתי: האם מישהו יודע יותר בנושא זה ? 2. בקבוקון ה ABIRATERONE מכיל 120 כדורים. על האריזה כתוב בגדול ובמודגש שתוקף התרופה 60 יום מיום הפתיחה. אם אכן אני לוקח כדור 1 ביום הרי שהבקבוקון הינו ל 120 יום. כיצד מגשרים על פער זה ? מישהו יודע על מקום שניתן לרכוש או למכור חצי בקבוקון ? (כלומר 60 כדורים)

שלום רב, אתה צודק שהמינון המקובל הוא 1 גרם על בטן ריקה וזו גם המלצתי. אין לי תשובה משוע קיבלת את ההמלצה שקיבלת. לעיתים אנו נותנים המלצה זו כשהתרוופה איננה בסל והמטופל נדרש לשלם עליה. ישנם עדויות שכדור אחד עם הארוחה שווה ערך ל4 כדורים על בטן ריקה אבל אנחנו נצמדים בדברים הללו לסטנדרט הטיפולי העולמי. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית