ביטוח לטיולים טיפול נפשי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

07/07/2014 | 02:31 | מאת: א

שלום האם צריכה להיות בעיה לרכוש ביטוח טיולים בסיסי לטיול תיירים, למי שמטופל בטיפול פסיכולוגי? שמתי לב שברכישת ביטוח טיולים קיימת גם השאלה על "הפרעה נפשית" מדוע זה רלוונטי בכלל לביטוח נסיעות לחו"ל? שאלה נוספת- לנכה המקבל קצבה מביטוח לאומי (על רקע נפשי) צריכה להיות בעיה לרכוש ביטוח נסיעות טיולים וכו'?

שלום רב, באופן עקרוני כל מצב בריאותי, בין אם פזיולוגי ובין אם מנטלי, יש השפעה על תכנית הביטוח. לא ציינת מה הבעיה הפסיכולוגית אולם מניפת הבעיות הפסיכולוגיות רחבה מאוד וחלקן של הבעיות הפסיכולוגיות משפיעות גם על מצב רפואי פזיולוגי (לדוגמא בלבד: אנורקסיה היא בעיה פסיכולוגית שללא ספק משפיעה רבות על המצב הרפואי. דוגמא נוספת: שימוש ממושך בתרופות פסיכיאטריות משפיעות על המצב הפזיוולוגי של הגוף וכדומה ). באופן עקרוני לא צריכה להיות בעיה (מה גם שרוב ביטוחי הנסיעות לחול מחריגים באופן מפורש טיפול פסיכולוגי/פסיכיאטרי) וזה עונה גם על השאלה השניה. יחד עם זאת העניין דורש הצהרה בהתאם ובחינה של חברת הביטוח. בברכה, רן

08/07/2014 | 02:46 | מאת: א

אם הבנתי אותך נכון, אין בעיה כלל ברכישה של ביטוח נסיעות אלא רק בליידע את החברת ביטוח שהאדם נמצא בטיפול פסיכולוגי? לא מדובר בטיפול פסיכאטרי אגב... נשאלת השאלה מדוע? מה זה רלוונטי? מה זה עניינה של חברת הביטוח? החרגה הכוונה שאין כיסוי... זה בסדר גמור מדובר בנסיעה קצרה מאוד ולא רלונטי הטיפול הזה מן הסתם... תודה מראש

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל