ביטוח מורחב נסיעה לחו"ל לאישה בהריון

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

11/11/2013 | 22:20 | מאת: אורי

אשתי בהריון תאומות, הפריית מבחנה, בת 41, הריון תקין, אין מניעה רפואית לטוס. מעוניינים לטוס לספרד בשבוע 23-24 להריון. קיבלנו מספר הצעות לביטוח, לרבות פספורטכארד, שבכולן תקרת הביטוח נמוכה יחסית (במיוחד לתרחיש שבו מתחילות בעיות בהריון ואף לידת פגים מוקדמת לאחר שמירת הריון). האם יש חברת ביטוח שיכולה "לתפור" פוליסה לצרכינו? אין לנו בעייה לשלם פרמיה גבוהה יותר, ובתנאי שנהיה מכוסים לתרחיש "יום גשום". תודה מראש! אורי

שלום אורי , אתחיל מהסוף - לצערי אינני מכיר חברות ביטוח ש"תופרות" ביטוח נסיעות על דרך הגדלת תקרת הכיסוי למצבי הריון ולידה. אין בכך הגיון אקטוארי (יחס הפרמיה המשולמת לתקופת הביטוח וגובה הכיסוי). מבחינה חיתומית טהורה, מדובר בהריון בסיכון גבוה . די בגילה של אשתך על מנת להיות בקטגוריה של הריון בסיכון, קל וחומר כאשר מדובר בהריון מרובה עוברים. זו ההגדרה היבשה עימה חתמי חברות הביטוח צריכים להתמודד. מתוך ההגדרה הזו, שהיא שוות ערך לסיכון כמעט ממשי מבחינה ביטוחית, נוצרה תקרת הכיסוי (שנעה סביב ה 50,000$ בתוכניות השונות). בצורה הכי הוגנת וישירה - זה מצב שהוא אנטיתזה לביטוח. ביטוח נועד למצבים לא ידועים או לא צפויים ואילו כאן התממשות הסיכון היא גבוהה מאוד. בשלב זה אני רק יכול לציין בפניך שלא להתפתות לשיטה הישראלית שכולנו חוטאים בה ולהגיד "ניסע, יהיה בסדר". אני מאחל לכם הריון "חלק" וקל. צר לי שלא עלה בידי לסייע. רן

12/11/2013 | 11:14 | מאת: אורי

ו"יהיה בסדר" לא בלקסיקון שלנו

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל