איזה ביטוח כדאי לעשות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

11/11/2013 | 07:39 | מאת: רינה

אנחנו משפחה בת 4 נפשות זוג בני ארבעים ושני בנים בן שש עשרה ושתיים עשרה מבוטחים אך ורק במכבי מגן זהב רוצים לעשות ביטוח בריאות ולא יודעים כלום. איזה ביטוח צריך לעשות כדי לדאוג לעתידניו? אנחנו בריאים ולא מעשנים

שלום רינה , ראיתי שכבר קיבלת מספר תגובות ובלי לכוון לחברת ביטוח כלשהיא, אנסה לתת הכוונה: רוב ביטוחי הבריאות הפרטיים בארץ דומים במהותם מבחינת היקף הכיסויים הניתן בהם ועדיין ישנם מספר אלמנטים שונים כגון תקרות הכיסוי, הטבות נוספות הניתנות מעבר לכיסוי הבסיס וכדומה. על אף שמרכיב הפרמיה הינו מרכיב חשוב, יש לשים לב מה כוללת הפרמיה המוצעת ומה הכיסויים הניתנים תמורת אותה פרמיה ולא תמיד היקר הוא הטוב או הזול משתלם. ביטוח בכלל וביטוח בריאות בפרט יש להתאים לצרכים שלכם ולצרכים העתידיים עד כמה שתוכלו לדעת אותם, שכן ביטוח הוא מוצר שלא קונים אותו בעת הצורך אלא לפני שמתקיים הצורך. אני מציע בשלב ראשון ללמוד מאתרי החברות השונות (מומלץ להתמקד בארבע חברות שונות על מנת לא לבלבל את עצמכם) על הכיסויים שהם מציעים ולבחון האם ישנן חברות שמציעות כיסויים שרלוונטים לכם במיוחד (לדוגמא: מעבר לכיסוי לניתוחים בחול או השתלות שמציעות כל החברות, ישנם גם כיסויים לתרופות מחוץ לסל, ייעוץ פסיכולוגי, בדיקות סקר ומעקב וכדומה). במסגרת ההשואה יש לבחון את הפרטרים הבאים : תקרת הכיסוי לכל אחד מהכיסויים המוצעים, השתתפות עצמית בעת אירוע ביטוחי, תקופות אכשרה או המתנה ככל שאלו מתקיימות ביחס לכל כיסוי וכמובן לבחון כיסויים שאינם ניתנים בכל החברות וחשובים לכם. לצידו של כל כיסוי יש לרשום את הפרמיה בגינו וכך תתקבל טבלת השוואה ראשונית שתיתן לכם מבט כללי על מה האפשרויות ולהתכנס לשתיים שלוש אפשרויות ראויות. כמו כן עליכם לדעת שחברות הביטוח יכולות להציע לכם כיסוי מקיף או פוליסה שמשלימה את הכיסויים שממילא יש לכם בביטוח של מכבי זהב. אם בכל זאת אתם עדיין אובדי עצות, מומלץ להיעזר בשירותיו של סוכן ביטוח המתמחה בביטוחי בריאות ושיכול לייעץ לכם בהתאם. אם עולה שאלה קונקרטית לאחר ההשוואה שתעשו, אשמח לסייע . בהצלחה .

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל