ניתוח קיסרי בשל מצג עכוז

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

15/01/2013 | 10:02 | מאת: מור

היי רן תודה מראש על כך שאתה משקיע מזמנך היקר לענות על השאלות :) יש לי ביטוח בריאות עולמי פלוס, כבר יותר משנה וחצי.. אני בשעה טובה בהריון ולצערי המצג שבו מנוח העובר לא מאפשר לידה רגילה, ואי לכך אני נאלצת לעבור ניתוח קיסרי. הבנתי שיש אפשרות לקבל החזר מהביטוח \האם אני צריכה לעדכן את חברת הביטוח מבעוד מועד או לחכות שאעבור את הניתוח ואז..? תודה מראש..

שלום מור, באופן כללי, עם ובלי קשר לשאלתך, לכל הליך אלקטיבי (מתוכנן מראש) יש ליצור קשר עם חברת הביטוח ולעדכן על ההליך המתוכנן. במקביל לקבל גם את פרטי הכיסוי ופרטים נוספים שחשוב לדעת כגון תקרות כיסוי, השתתפות עצמית, האם יש הגבלה לספקי שירות מסויימים וכדומה. לרוב בביטוחי בריאות יש שני סוגים של כיסויים: 1. שיפוי - כלומר, חברת הביטוח משיבה לך סכומים ששולמו על ידך עבור הטיפול הרפואי/ הניתוח 2. פיצוי - כאשר ההליך מבוצע באמצעות הרפואה הציבורית (התשלום מבוצע על ידי הקופה בה את חברה או על ידי הביטוח הלאומי במקרה של לידה), ברוב הפוליסות יש פיצוי עבור כל יום אשפוז וכדומה. כמובן שגובה הפיצוי משתנה בפוליסות השונות. אבל כעת נותר לבדוק האם ניתוח קיסרי נכלל בקטגוריית הניתוחים המכוסים באמצעות הפוליסה שברשותך והנה עוד סיבה טובה ליצור קשר עם חברת הביטוח .. :) בהצלחה עם הניתוח והלידה (אני מקווה שהוא/היא יסתובב/תסתובב ברגע האחרוןותעברי לידה רגילה וקלה ). בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל