עשיתי ניתוח וריקוצלה

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

17/04/2005 | 13:05 | מאת: יוחנן

אני בקופת חולים כללית ומבוטח ב'מושלם'.. (באיזור המרכז) הייתי צריך לעשות ניתוח וריקוצלה ועשיתי אותו בבית החולים ביקור חולים אצל רופא מסויים שאני בקשתי וקבעתי אצלו תור.. קבלתי טופס 17 מהקופ"ח בה היה כתוב "אשפוז יום" ולא היה כתוב דבר על הניתוח עצמו. כשדברנו עם מנהלת המרפאה שלי היא אמרה שאין בעיה והטופס מכסה גם את הניתוח וגם את האשפוז. הגעתי לבית החולים ולאחר הניתוח אמרו לנו שאנחנו צריכים לשלם כמה אלפי שקלים לרופא על הניתוח.. האם הקופת חולים צריכה להביא לנו טופס 17? (בית החולים שעשיתי בו הוא ביקור חולים והרופא לא שייך לרשימת הרופאים של הקופה) האם זו בעיה שלנו ובעצם נדפקנו? ראוי לציין שאנחנו פנינו לרופא זה מעצמנו ורצינו שהוא ספציפית יעשה את הניתוח. תודה מראש,

19/04/2005 | 20:39 | מאת: יריב אבני

יוחנן שלום. להבנתי את המקרה, קרה אחד משניים, או שמנהלת המרפאה טעתה והטעתה אותך או שלא הבנת את מה שאמרה. טופס ה 17 יתייחס לעניין האשפוז בלבד היות והשתמשת ברופא שאינו ברשימת ההסכם של הקופה. איך אמרת: " זו בעיה שלנו ובעצם נדפקנו". לדעתי תוכל לפנות לקופה ולצרף ל"מושלם" את הקבלה המקורית וסיכום הניתוח ולקבל החזר כספי ע"פ הקריטריונים המכוסים במושלם. בכך בעצם תיקטן ההוצאה בפועל.

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל