הריון מחוץ לרחם-הפלה HELP

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

03/09/2004 | 17:04 | מאת: danae111

I wanted to know if I had this kind of pregnancy AND I had to have an abortion because my doctor told me I could die, if I'm coverd by a health insurance of "Maccabi"? AND I live abroad I know they don't cover abortions but they cover a matter of a life risk if there is a chnce you could die pleas help thank you

04/09/2004 | 07:49 | מאת: אמיר

לדנה שלום, חוק ביטוח בריאות ממלכתי כולל טיפולים בארץ ומכסה טיפול בחו"ל רק במקרים חריגים במיוחד בהם נשקפת סכנת חיים ואין אפשרות לבצע את הטיפול בארץ. למיטב הבנתי בעיה לבצע את הטיפול המדובר הארץ, ולפיכך אף קופת חולים לא תכסה הוצאה זו. אחולי בריאות אמיר - האגודה לזכויות החולה http://www.patients-rights.org/

09/09/2004 | 11:14 | מאת: יריב אבני

dana shalom. this abortion is covered only in israel. a matter of a life risk- is not what you r describing. they r talking about a direct life risk AND u r talking about indirectly. sorry. if u will contact me ill explain u how its work. shana tova & goodluck yariv

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל