השתלת כליה בחו"ל

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

13/05/2004 | 15:52 | מאת: רינה

האם מישהו יודע או בדק עלות ההשתלה בחו"ל? שמעתי על השתלות בקולומביה פולין ואוקראינה למישהו יש מושג כמה זה עולה ומה הרמה הרפואית במדינות הללו.? על אוקראינה שמעתי דווקה דברים טובים. תודה

13/05/2004 | 18:58 | מאת: אייל

שלום רינה, נושא ההשתלות בחו"ל נחלק לשתי קטגוריות עיקריות: 1) השתלות חוקיות - שמתווכות דרך מרכזים מוכרים ומורשים, שמבוצעות בבי"ח מוכר ותחת פיקוח רפואי נאות ע"י רופאים מומחים בתחום. השתלה באופן כזה היא יקרה. 2) השתלות "שחורות" - תיווך ע"י "חאפרים" (לפעמים אפילו רופאים), מתבצעות במקומות שכוחי-אל (תוך כיסוי העיניים שלא ידעו היכן נמצאים), ללא קשר עם הציביליזציה בתקופת האישפוז (בין יום ליומיים), ללא בקרה וידע על ה"תורם" (שלפעמים נרצח או נתרם בניגוד לרצונו) וההיסטוריה הרפואית שלו - בקיצור לא בטוח שזו היתה בחירתי הראשונה לו אני הייתי צריך לעבור דבר שכזה. אני מניח שיש גם משהו באמצע, אבל אין לי יכולת או ידע להמליץ או להפנות. הרופאים המטפלים עשויים לדעת הרבה יותר ממני. למיטב ידיעתי סכומי הכסף הנידרשים הם מ - 30,000$ ומעלה (תלוי בדחיפות העניין ובטיפוסים המטפלים). האם פנית לקופ"ח שלך כדי לבדוק זכאות?

18/05/2004 | 04:46 | מאת: האגודה לזכויות החולה

שלום, ממליץ להתעניין אצל חולים שעברו השתלה - קיים אתר אינטרנט בתחום http://www.israneph.org.il/ בהצלחה שמואל

19/05/2004 | 16:28 | מאת: אייל

שלום שמואל, תודה שהארת את עינינו בנוגע לאתר. יחד עם זאת, לשאלתה של רינה לא מצאתי תשובה באתר. האם ישנם מסרים שעוברים רק "מפה לאוזן" בנושא? קצת מוזר לא??

19/05/2004 | 17:13 | מאת: ברוך

רינה שלום השארתי לך הודעה בפורום אחר אשאיר אותה גם כאן: חבר שלי עבר השתלה באוקראינה לפני כ 4 חודשים במרכז רפואי ידוע. הקשר היה דרך הנציג בארץ. התהליך כולו לקח משהו כמו חודש אולי קצת פחות ועלה לו פחות מ- 90.000 דולר מה אני אגיד לך, כואב על ההנשים שמתים בארץ בהמתנה להשתלה! המלצה חמה: לבדוק טוב טוב אם המקום באמת מרכז רפואי ידוע המתמחה בתחום כי במקומות האלה זה כל ההבדל שבעולם בהצלחה

23/05/2004 | 14:49 | מאת: שמואל

ברוך שלום רב! יש לך אולי מושג איך ליצור קשר עם הנציג? תודה

12/04/2018 | 14:07 | מאת: לברוך

אתה יכול להעביר בבקשה מידע לגבי השתלות בחוו"ל תודה

20/05/2004 | 14:19 | מאת:

רינה שלום. למיטב ידיעתי עלויות השתלת כליה נעות בין 75,000$ ועד 180,000$ . אין לי מידע אמיתי על רמת הרפואה במדינות אלו, למעט מה שקראתי בעיתונות. השיטה הטובה ביותר לשמוע על המצב הוא מאנשים שעברו השתלה באותן מדינות.