נסיעה לחול עם הפרעת חרדה מאוזנת והיסטוריה של ניתוח גב

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

12/04/2018 | 02:31 | מאת: ערן

ברצוני לברר האם הפרעת חרדה כללית/חברתית המאוזנת במשך שנים באמצעות אפקסור 75mg / קלונקס 2mg X 2 ליום עלולה להשפיע על פרמיית הביטוח לפני נסיעה לחו"ל? האם יש צורך לדווח לחברת הביטוח למרות שהמצב מאוזן לחלוטין? מדובר בבחור צעיר ובריא בן 30+ ללא כל בעיות רפואיות נוספות פרט לניתוח החלפת דיסק בגב תחתון לפני שנים רבות אשר פתר את הבעיה לחלוטין (יעד הנסיעה הוא מזרח אסיה למשך מספר חודשים). כמו כן למיטב הבנתי מומלץ להצטייד במרשם רופא לתרופות הנ"ל. האם מדובר במרשם רגיל? או שיש צורך לבקש מהרופא מרשם מיוחד (נניח באנגלית, יחד עם שם החומר הפעיל בכל תרופה ולא השם הגנרי)? תודה מראש. ערן

שלום ערן , מעצם העובדה שמדובר בבעיה כרונית ובנטילת תרופות באופן קבוע, יש לדווח על כך. ההשפעה על פרמיית הביטוח תלויית נהלי החיתום הרפואי של כל אחת מהחברות. יש חברות שאינן מכסות כלל הפרעות מתחום בריאות הנפש ועל כן הנושא מוחרג ואינו משפיע על הפרמיה. יש חברות בנהלי החיתום שלהן מתייחסים לסיכון הכללי ויש שזה ישפיע על הפרמיה. עליך להגיש הצעה על מנת לקבל מידע מדוייק. בקשר לתרופות - ראשית מומלץ להצטייד בתרופות מראש. אם אינך יכול להצטייד בכמות מספקת, יהיה עליך להצטייד במרשם באנגלית עם סיכום רפואי. מזרח אסיה זה אזור גדול. יש מקומות או מדינות בהן תוכל לרכוש את התרופות ויש מקומות בהם יהיה עליך להמיר את המרשם למרשם מקומי באמצעות רופא מקומי . מומלץ לבחון היטב את קיומן של התרופות באזורים בהם תהיה ולרכוש תרופות רק במקומות "מערביים". נ.ב - לידיעתך, אין כיסוי בחברות הביטוח השונות לתרופות אותן תרכוש בחול בהצלחה רן

15/04/2018 | 18:35 | מאת: ערן

תודה רבה על התשובה המפורטת. האם הצטיידות בכמות תרופות מספקת למס׳ חודשים (לפחות 6 חפיסות קלונקס של 2 מ״ג) עלולה להצטייר כחשודה או פלילית מאחר ומדובר בתרופה נרקוטית? יש לי מרשם בעברית עם שמות התרופות באנגלית כולל שמות הרכיבים הפעילים בכל תרופה. תודה

נורא קשה לדעת כיצד תהיה ההתייחסות במדינות השונות לכמות תרופות שכזו. בדרך כלל הצטיידות בתרופות מלווה גם במכתב מהרופא המטפל המפרט את כמות התרופות שנלקחו והסבר על הצורך והשימוש בהן + פרטי הרופא לאימות הפרטים במידת הצורך מספקת כשמדובר במדינות מערביות. יחד עם זאת, אינני יודע לציין מה תהיינה ההתייחסות במדינות עולם שני או שלישי. לעניות דעתי 6 חפיסות אינה נחשבת ככמות מסחרית, אבל אינני בקיא מספיק כדי לתת תשובה מלומדת ביחס למדינות השונות (כולנו שמענו את הסיפורים על המדינות השונות במזרח אסיה, כך שהייתי מציע לבחון את העניין עם יודעי דבר).

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל