ביטוח רפואי לחו"ל לחולה CML

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

01/10/2017 | 09:10 | מאת: צביקה

שלום.ב 2011 חליתי בלוקמיה מסוג CML.לשמחתי (או לצערי) בשלבים הראשונים של המחלה.לא עברתי כימותרפיה אלא מאז אני מטופל בתרופות והמצב מאז הוא שאין שינוי ולפי חוות דעת הרופאים אני מאוזן ויכול להמשיך את חיי רגיל. הבעיה מתחילה כאשר אני נוסע לחו"ל.אני משלם פי 4 יותר ליום (14 $ ליום) כי יש לי מחלת רקע ללא החמרה נראית לעין.(כך גם נכתב במכתב מבית החולים שאני מוסר לביטוח). שאלתי,האם אני חייב לשלם את הסכום הזה? האם אפשר להוציא את מחלת הרקע,CML,מהביטוח?תודה מראש

שלום צביקה , אתחיל מהסוף - האם ניתן להוציא את המחלה מהכיסוי (בשפה מקצועית - להחריג את המחלה) - בחלק מחברות הביטוח ניתן ובאחרות לא ניתן. האם רצוי - לדעתי לא . בקשר למחלה - חלקן של הלוקמיות מאופיינות בהיותן "רדומות" עם תמיכה תרופתית מתאימה אולם הראייה החיתומית אינה צרה לעניין המחלה בלבד אלא לוקחת בחשבון אלמנטים נוספים של סיכון כגון תופעות לוואי של הטיפול התרופתי, השפעתן של מחלות אחרות במידה וחס וחלילה תחלה בהם במהלך השהות בחו"ל, או טיפול בבית חולים עקב מחלה או פציעה שמן הסתם יכול ויהיה שונה על רקע המחלה (ויקר יותר), וכל זאת מבלי שנגעתי כלל בסיכוני ההחמרה של המחלה עצמה, נמוכים ככל שיהיו. אינני יודע לעניין הסכום שמוצע לך ולא ראיתי את המסמכים הרפואיים, אולם בעניין זה דעתי היא שיש לבצע סקר שוק ולרכוש ביטוח שכולל סיכוני החמרה בדיוק מהטעמים שציינתי מעלה. אני חוזר ואומר בפורום הזה כל הזמן - טיול הכי קצר והכי פשוט לחו"ל עולה לרוב כפי מאה מעלות הביטוח, שזהו לטעמי המרכיב החשוב ביותר בטיול. קל וחומר למי שנושא מחלות רקע. ניתן לבצע סקר שוק אולם לרכוש את הביטוח המתאים ביותר עם הכיסויים למחלות רקע. זו דעתי האישית. בהצלחה ורק בריאות והנאה !! רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל