כיסוי ביטוחי ברוסיה לבת 73

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

11/07/2017 | 15:49 | מאת: אינה

שלום, אמי בת 73 מחלקת את זמנה בין רוסיה והארץ וכל ביקורה במוסקבה נמשך 2-3 חודשים. כל נסיעה אני עושה לה ביטוח נסיעות כולל כיסוי למחלה כרונית של לחץ דם והסכום יוצא הרבה יותר מעלות הכרטיס טיסה. אמי יכולה להשתמש בביטוח בריאות ממלכתי ברוסיה ובנוסף אני מפעילה לה ל 55 ימים ביטוח ללא תשלום בכרטיס אשראי. האם אני יכולה לוותר על ביטוח נסיעות היקר ולהשאר עם ביטוח רוסי ושל חברת האשראי ואני אשלים את התקופה המעבר ל55 יום בביטוח היקר? האם יש בעיה עם סידור כזה ?הדבר שמדאיג אותי יותר מהכל זה שאם חס וחלילה יקרה לה במשהו פתאומי ורציני והיא תצטרך פינוי ארצה. תודה רבה

שלום אינה , נכון להיום לא ניתן לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל כאשר המבוטח כבר שוהה בחו"ל. כך, שהחלוקה המוצעת על ידך בין ביטוח כרטיס האשראי לביטוח "היקר" אינה מתאפשרת תיפעולית. חשוב מכך, אינני יודע מה מרכיבי הכיסוי בביטוח החינמי ובלי שום קשר חשוב לבחון זאת שכן יכול להיות שהביטוח הזה אינו עונה כלל על הצרכים, במיוחד כאשר מדובר באדם עם מחלות רקע או בגיל מבוגר. באופן עקרוני אני חושש שמה שמפריע לך היא ההשוואה בין עלות הביטוח לעלות כרטיס הטיסה כמרכיב נוסף של הנסיעה, אבל זו השוואה לא נכונה ואף מסוכנת. אימך נוסעת לתקופות ארוכות ועל כן חשוב שהכיסוי הביטוחי יהיה מתאים, במיוחד לאור העובדה שחשוב לך הכיסוי להטסה רפואית חזרה לישראל. ביטוח, במיוחד בגילאים האלה, צריך להתאים לאופי הנסיעה ולנתוניו האישיים של המבוטח וזה סביר בהחלט שעלות הביטוח לתקופות ארוכות עולה יותר מעלות כרטיס הטיסה. אני ממליץ לבחון את הכיסוי החינמי לעומת הצרכים הנדרשים לאימך ואת להיעזר בסוכן ביטוח לצורך העניין. בברכה, רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל