דורבן, קשת גבוהה ומדרסים

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

06/12/2016 | 11:58 | מאת: קשת

שלום נחשפתי אתמול לעולם שלם ואני מבקשת שמישהו יעזור לי לעשות סדר. מאז ומעולם קשה לי למצוא נעליים בגלל קשת גבוהה(מאוד) בכף הרגל. על פי רוב הולכת עם נעליים שיש להם סוליה אורטופדית(ליידי קומפורט ודומה). בקיץ האחרון החלו לי כאבים בעקבים. החלפתי מספר זוגות נעליים עד שהגעתי למסקנה שזו כבר לר בעיה של הנעל. בקימה משינה ולאחר ישיבה ממש קשה לדרוך על העקב. הייתי לפני מספר ימים אצל אורטופד שאבחן על פי התיאור שמדובר בדורבן והמליץ על מדרסים. אני ירושלמית. אתמול ביקרתי במכון שמכין מדרסים ליעוץ. הפתרון שהוצע כלל מדרס למספר חודשים עם מספר ביקורות לשיפור המדרס, כדי לפתור את הבעיה של הלחץ על העקב, ובעקבות כך את הדורבן. טווח המחירים נע בין 500-1500 שח לאחר הנחת ביטוח משלים של הקופה, בהתאם לחומר(לא שאלתי מהם החומרים) שאלתי האם עכשיו אני אמורנה "להתחתן" עם המדרסים עד 120 (אני רק בת 40) ונאמר לי שיש אנשים שצריכים להמשיך כל הזמן , ויש אנשים שהבעיה נפתרת ואינה חוזרת. שאלותי: 1. האם המדרס אכן פותר את הבעיה סופית, או שהוא ילווה אותי כל הזמן. בתור אישה, מטריד אותי לחשוב ללכת עם נעלי ספורט כל הזמן. 2. איך אני יכולה לדעת מי מקצועי ואמין? קבעתי תור למכון נוסף בו רופא בודק. אציין שהבדיקה אתמול נראתה לי קצת מחפפת. רק ביקשו שאעמוד על המכונה להדמיה של כף הרגל וזהו. 3.מהו באמת טווח המחירים ההגיוני למדרס? המקום השני עוד טרם הבדיקה ציין מחיר של כ500 שקל עבור כל סוגי המדרסים. 4. האם באמת אצטרך בגלל הקשת הגבוהה להיות צמודה למדרסים ? כ כמה זמן מחליפים מדרס? מה עוד יש לכם להוסיף שיעזור לי להבין למי לגשת כדי לפתור את הבעיה הזמנית והקבועה?

06/12/2016 | 12:18 | מאת: קשת

ושאלה נוספת: האם באמת בתקופת הטיפול אסור ללכת? אני בעודף משקל והליכה זו הדרך היחידה שמאזנת אותי במשקל.

ראשית כשיש קשת גבוה יש צורך במדרסים ( שאותם מכין מדרסן/פודיאטור ולא אורתופד ולא פיזיוטרפיסט - לא להתבייש לראות תעודה של מכון לואיס או אוניברסיטת תל אביב קמפוס שיאים.) אורתופד הוא רופא מאבחן ומטפל אך איננו מדרסן. ישנם מדרסים כמו אצלנו שמתאימים לרוב זוגות הנעליים ותתפלאי ישנם גם מדרסים לנעלי עקב. המכשיר שבדקו אותך הוא מכשיר ישן שמשקף את הרגל ואילו כיום יש מיכשור מדוייק יותר בשיטת התלת מימד והדמיית הליכה (מעבדת הליכה). חשוב מאוד לציין שטיפול במדרס לבדו לא יעזור ומומלץ לעשות טיפול פיזיותרפיה. לגבי נעלי לידי קומפורט ומקביליהם שמציגים את עצמם כנעל אורתופדית -אך אומר בוודאות שאינן בגדר נעליים אורתופדיות אלא מה שנקרא נעלי נוחות/בריאות, נעל אורתופדית היא נעל שנבנת על גבס לפי רגלו של הלקוח. לגבי טווח המחירים השוק פרוץ לצערי אבל הממוצע הוא בין 500 - 1800 והכי הכי חשוב לדעת איזה חומר נתנו לכם ועוד יותר חשוב מה מיומנותו והכשרתו של המדרסן. לעוד שאלות מוזמנת ליצור קשר עם המעבדה הניידת שמגיע עד אליכם לבדיקת מעבדת הליכה ויעוץ אורתופדי 0722111560 או 0509705544

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל