"נקע בקרסול"

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

27/06/2011 | 09:06 | מאת: דני

שלום, בתאריך 5/3 לפני כשלושה וחצי חודשים שיחקתי כדורגל ובמהלך המשחק קפצתי לכדור ונחתתי ממש לא טוב על רגל שמאל ועיקמתי אותה מעט. בהתחלה היו כאבים לא נעימים, לא יכלתי ללכת על הרגל. משיחה עם רופא המשפחה הבנתי שמדובר בנקע בקרסול (לאחר יממה הרגלה החלה להתנפח). הומלץ לי שבועיים מנוחה, בשבוע הראשון באמת לא יכולתי לדרוך על הרגל, בכל אופן הייתי בשבועיים מנוחה, ולאחר שבועיים האורטופד אמר לי שאפשר להמשיך לעבוד, יהיה קצת כואב אבל לא נורא ואכן כך היה. לאחר כחודשיים ראיתי שאני עדיין לא יכול לרוץ, ברגע שאני רץ 2 מטרים אני פשוט סובל מכאבים עזים וממש איני יכול לרוץ. הלכתי לשוב לפגישה עם האורטופד ונאמר לי לעשות פיזיוטרפיה ולשים מגן סיליקון לקרסול. אני אהיה כנה ואומר שלא עשיתי פיזיוטרפיה, אבל קניתי את המגן קרסול הכי טוב שיש. היום שלושה וחצי חודשים אחרי הפציעה בקרסול, אין שום שיפור במצב הרגל ואני פשוט לא יכול לרוץ אפילו מטר, אחרת אני סובל מכאבים 3 דקות אחרי הניסיון לרוץ. החשש שלי שמתגבר מיום ליום הוא שלא מדובר בנקע בקרסול אלא משהו חמור יותר. ניראה לי קצת מוזר שזה נמשך יותר משבועיים שלושה. אני אתן רקע כללי על עצמי, אני שירתתי כלוחם ביחידה מובחרת בצבא, היום אני בן 24. לפני הפציעה הקפדתי לעשות ספורט בצורה סדירה. אם תוכל לתת לי עצה כלשהי, עזרה או משהו אני מאוד יעריך את זה. כשאני הולך לאורטופד ב"כללית" הוא די מנסה לחפף אותי, וזה יוצר מן הרגשה לא נעימה, אז אני שוקל ללכת לאורטופד פרטי. מצטער על החפירה, אני מאוד יעריך כל עזרה. תודה, דני

29/06/2011 | 16:56 | מאת: ד"ר צבי גורן

ראשית גש ותעשה טיפולי פיזיותרפיה. שנית, תבקש לערוך בדיקת US של הקרסול.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל