R.A לעומת O.A

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

30/04/2011 | 10:34 | מאת: קרולינה

שלום רב, אני סטודנטית לפזיותרפייה וברצוני לשאול מהם ההבדלים הקיימים בעת ביצוע ניתוח להחלפת מפרק ברך מלא, בנשים בעלות R.A לעומת נשים בעלות O.A ? כמו גם- מה יהיה ההבדל בגישה השיקומית?? תודה רבה, ושבוע טוב.

06/05/2011 | 08:57 | מאת: ד"ר צבי גורן

כאשר מטופלים מגיעים לניתוח החלפת ברך, הרי שמצבם יחסית זהה, הניתוח שמבוצע הוא אותו הדבר. ההבדל יהיה שכאשר פותחים ברך של חולה הסובל מ RA, הסינוביה תהיה הרבה יותר מודלקת ופרוליפרטיבית. גם השיקום יהיה יחיסת זהה. בקיצור, ההבדל דווקא יהיה בין שני הסוגים במהלך המחלה והטיפולים השונים, ולאוו דווקא כאשר הם מגיעים לניתוח.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל