בלוטת לימפה מוגדלת+כאב בירך+גב תחתון-המשך

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

26/07/2007 | 19:42 | מאת: עדנה

ד"ר גורן שלום! מודה מראש על סבלנותך והבנתך, קראתי תשובתך האחרונה אלי, אתה מציין כי יש לי בעיות הן בירך והן באגן. 1. באיזה צילום שכתבתי לך אתה רואה שבדקו לי את האגן ויש לי ממצא? בכל אופן לא יצרתי קשר מכיוון שהמתנתי לעשות C.T. ע"ש מותני ואשר בוצע כעט וכדלקמן: טומוגרפיה ממוחשבת לעמוד שדרה מותני מגובה L1 עד S1. בוצעה סריקה בחתכים אקסיאלים עד שחזורים צקבילים לדיסקים וכן סגיטלים. בשאלה של כאב פרק ירך שמאל. לחץ שורשי? אין בידי בדיקה להשואה. לורדוזיס מותני שמור. היצרות ב- L5-S1. אין עדות לשבר, תמט או תזוזה. שינויים ניווניים קלים המפרקים פצטרים L5-S1. L2-L1 ללא בלט דיסק. ללא היצרות התעלה. L3-L2 ללא בלט דיסק. ללא היצרות התעלה. L4-L3 ללא בלט דיסק. ללא היצרות התעלה. L5-L4 ללא בלט דיסק. ללא היצרות התעלה. S1-L5 בלט דיסק קל. ללט עדות ללחץ על השק או השורשים. ללא היצרות התעלה. הסתידות אחורית קטנה בדיסק. ללא ממצא מיוחד ברקמות הרכות. סיכום: ללא בלטי דיסק משמעותיים. בלט קל L5-S1. מבנה גרמי מתאים לגיל. פניתי עם התשובה לרופא שנתן לי הפניה למרפאת כאב על מנת לקבל זריקה מכיוון שלדעתו הממצאים אינם יכולים להסביר את הכאבים שלי. אני עושה פיזיוטרפיה 2 פעמים בשבוע, ללא הטבה. מכשיר עם אלקטרודות, גלים קצרים וכן היום עשו לי חימום עם מכשיר. ביקשתי מהרופא שיתן לי שוב אטופן 400 מ"ג ל- 10 ימים, מכיון שהכאבים אינם מרפים. יתכן בכלל עפ"י הממצאים הנ"ל שיכאב לי במשך 7 חודשים ללא הטבה? יתכן שבמיפוי עצמות רואים קליטה במפרק ירך אך לפי כל הצילומים שעשיתי לא רואים הסיבה? ממתינה לתשובתך בכבוד רב ותודה מראש.

26/07/2007 | 23:29 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום עדנה. הסתכלתי שוב על המייל הראשון שלך, ומה שאני מציע בשלב הזה זה לפנות למומחה לפרקי ירכיים ( יש דבר כזה ) אשר יבדוק אותך, יבצע תנועות שונות של פרקי הירכיים, ואשר אמור יהיה להגיד לך האם הכאבים שלך אכן נגרמים מהשינויים הניווניים שבפרק ירך שמאל ( ע"פ מיפוי + MRI). לדעתי זה בה משם ( יש לך גם ליפומה בתוך גג האצטבולום = המכתש במפרק ). בהצלחה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל